Pulykás székelygulyás recept

Recept elkészítése:

 Pulykás székelygulyás recept

Hozzávalók:
600 g kicsontozott pulykacomb,
4 ek. olaj,
1 nagy fej hagyma,
1 kk. pirospaprika,
114 kk. köménymag,
1 gerezd fokhagyma,
1 hegyes - csípős zöldpaprika,
1 paradicsom,
só, bors,
800 g savanyú káposzta,
1 babérlevél,
4 dl tejföl,
30 g rizsliszt.

Elkészítés:

      A húst megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és a köménymaggal, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a felkarikázott zöldpaprikát és a meghámozott, felaprózott paradicsomot. Kissé megsózzuk, és saját levében, fedő alatt puhulásig pároljuk (45-50 perc).
      A savanyú káposztát szűrőtálba tesszük, folyó víz alatt kissé kiöblítjük, majd egy kevés vízzel és a babérlevéllel puhára pároljuk, ha túl sok levet ereszt, leszűrjük.

Elkészítés ideje: 2 óra

Receptek kategória: