Gesztenyés bundában sült pulykamell recept
Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott pulykamell,
2 tojás,
15 dkg gesztenyemassza,
3-4 evőkanál liszt,
1-1 mokkáskanál só és őrölt fekete bors,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A pulykamellet vékonyka szeletekre vágom, húskalapáccsal gyengén kiverem és megsózom. A tojásokat habosra verem, belekeverem a villával szétnyomkodott gesztenyemasszát, sót, borsot és annyi lisztet, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjak. A pulykamellszeleteket először lisztbe, majd a tésztába mártom és bő, forró olajban, de takaréklángon pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetve meleg tálra teszem. Ropogósra sült szalmaburgonyával, valamint pikáns befőttel kínálom.
Elkészítés ideje: 55perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges