Bostoni pulykamell recept

Recept elkészítése:

Bostoni pulykamell recept

Hozzávalók:
70-80 dkg kicsontozott pulykamell,
10 dkg angolszalonna,
2 dkg vaj,
4 paradicsom,
2 dl tejföl,
1 mokkáskanál füstízű só,
kevés só,
ízlés szerint őrölt bors.

Elkészítés:

      A pulykamellet vékony szeletekre vágom és a füstízű sóval bedörzsölöm. Rostjaira merőlegesen bevagdosom, és tűzálló tálba egymás mellé teszem úgy, hogy 4 adag legyen belőle. Az angolszalonnát apró, vékony csíkokra metélem. A paradicsomot felkarikázom, a hússzeletekre rárakom, majd rászórom az angolszalonnát. A vajat borsónyi darabokban rámorzsolom. Nyakon öntöm a megsózott tejföllel, kevés borssal megszórom és a tálat szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben 50 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy valóban megpuhult-e. Ezután a tál tetejét levéve addig pirítom, amíg az angolszalonna ropogós pörccé nem sül. Burgonyapürét és zellersalátát kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 80perc

Receptek kategória: