Tehénpörkölt bendővel recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

80 dkg marhahús (lábszár),
40 dkg marhapacal,
20 dkg szeletelt gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
fokhagyma,
pirospaprika,
15 dkg zsír,
kevés só,
2 deci vörösbor,
köménymag,
1 kg burgonya.

Recept elkészítése:

A marhalábszárat kockákra vágjuk. A pacalt leforrázzuk, és metéltre vágjuk. Arany-barnára pirítjuk a zsírban a karikákra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a reszelt fokhagymát, pirospaprikát és a tört köménymagot. Ezután beletesszük a leforrázott pacalt, leöntjük 2 deci vörösborral, és félkészre pároljuk, csak ekkor adjuk hozzá a dominó alakúra vágott nyers burgonyát, azzal megpuhítjuk. Tetszés szerint cseresznyepaprikával ízesíthetjük.

Receptek kategória: