Spanyol ráksaláta recept

Recept elkészítése:

Spanyol ráksaláta recept

Hozzávalók 6 személyre:
1/2 kg főtt rákhús vagy rákfarok,
2 nagy narancs,
1 kis fej saláta,
1 fej, karikára vágott lilahagyma,
2 evőkanál vörös borecet,
3 evőkanál olívaolaj,
1 tört fokhagymagerezd.

Elkészítés:

A rákot megtisztítjuk. A narancsok két végéről levágunk 1-1 akkora darabot, hogy a húsa kilátszódjék. Kis éles késsel a narancsokat a fehér részét is levágva meghámozzuk, egy részét a díszítéshez lereszeljük. A narancs húsát vékony cikkekre szabjuk. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk, és 6 tányért kibélelünk velük. A rákot, a hagymát és a narancscikkeket ráterítjük. Az ecetet az olajjal, 1/2 kiskanálnyi reszelt narancshéjjal meg a fokhagymával jól záródó tetejű kis üvegben alaposan összerázzuk, a salátára öntjük, és friss kenyérrel azonnal tálaljuk.

Receptek kategória: