Rizsfánkocskák recept

Recept elkészítése:

Rizsfánkocskák recept

Hozzávalók:
25 dkg rizs,
8 dkg porcukor,
8 dkg ghí vagy vaj,
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj,
fél érett banán,
olaj a sütéshez,
5-6 szem szegfűszeg,
narancsdzsem.

Elkészítés:

A rizst 24 órára beáztatjuk. Lecsepegtetjük, és kis adagokban péppé zúzzuk. Hozzákeverjük a porcukrot, a vajat az őrölt szegfűszeget, a fahéjat és a banánt. Egy magas falú serpenyőben bő olajat forrósítunk, beledobjuk az egész szegfűszeget, hogy átvegye az ízét. A fűszeres rizskeverékből fánkocskákat szaggatunk, és a forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörülközőre szedjük, narancsdzsemmel tálaljuk.

Receptek kategória: