Narancsos piskóta 2. recept

Recept elkészítése:

Narancsos piskóta 2. recept

Hozzávalók:
1 kerek vagy szögletes, sárga piskótalap (6 tojásból),
1 evőkanál narancsaroma,
3 dl narancslé (vagy rostos lé vagy juice),
fél dl narancsszörp,
fél dl bármilyen fajta narancslikőr,
5 dkg mazsola,
2 dl tejszínből vert kemény hab,
1 evőkanál zselatinpor,
1 dl tej,
a tetejére kevés tejszínhab,
gyümölcs,
csokireszelék.

Elkészítés:

A mazsolát az édesség készítése előtti este megmossuk, szárát leszedegetjük, és a likőrrel meglocsolva, befedjük. Másnap leszűrjük. A visszamaradt likőrt elkeverjük a narancslével és a narancsszörppel. A piskótát húsdarálón ledaráljuk, majd ráöntjük a narancsos levet, és jól összeforgatjuk. Ha a tészta a levet mind beszívta, akkor lazán belekeverjük a megáztatott mazsolát, valamint a nagyon kemény habbá vert tejszínt. A zselatint kis lábosba szórjuk, ráöntjük a tejet, és 10 percig hagyjuk állni. Ezután egészen kis lángon, folyamatos keverés közben folyósra melegítjük. A már kihűlt, de még nem dermedt zselatinos tejet lazán belekeverjük a narancsos piskótába, majd 8 talpas pohárba elosztjuk. A hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt ízlés szerint feldíszíthetjük kevés tejszínhabbal, gyümölccsel, csokireszelékkel stb. Narancs helyett pedig bármilyen gyümölcsszörppel is készíthetjük, sőt apróra vágott gyümölcsdarabkákat is tehetünk bele. (Friss piskóta helyett száraz babapiskóta vagy egyéb édes keksz is megfelel, azonban így több folyadékra van szükség.)

Receptek kategória: