Narancsos-mákos rétes recept

Recept elkészítése:

Narancsos-mákos rétes recept

Hozzávalók:
40 dkg mák,
1 narancs,
1 evőkanál méz,
1 dl tejföl,
5 dkg mazsola,
15 dkg cukor,
2 dkg vaníliás cukor,
1 evőkanál búzadara,
1 csomag réteslap,
1 evőkanál olaj,
5 dkg porcukor.

Elkészítés:

A mákot megdarálom. A narancsot megtisztítom. A narancshúst kockákra, a héját (csak a sárga részt!) vékony metéltre összevágom. Egy porcelántálba teszem mindezeket, és hozzáadom a mézet, kevés tejfölt, a mazsolát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a búzadarát. Az egészet összekeverem. A réteslapot vizezett konyharuhára terítem, kevés olajat csöpögtetek rá, és a tölteléket rúd alakban ráhelyezem. A konyharuha segítéségével felgöngyölöm a rétest, ügyelve arra, hogy a tölteléket mindenhol egyenletesen borítsa a tészta. Vékonyan olajozott tepsibe fektetem, kevés olajjal megkenem, és előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral meghintem, a tetejét narancsszeletekkel díszítem.

Receptek kategória: