Recept elkészítése:
Narancsos endívia-saláta recept
Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kisebb endívia,
3 (lehetőleg piros bélű) narancs,
2 sárgarépa,
1 citrom leve,
só, törött bors,
1 kiskanál mustár,
2 evőkanál borecet,
4 evőkanál olaj.
Elkészítés:
Nagyon vékony laskára vágjuk az endíviát, és összekeverjük a meghámozott, darabokra vágott naranccsal. Ráreszeljük a megtisztított sárgarépát, és a citromlével megöntözve 10 percig hideg helyen állni hagyjuk. Közben elkészítjük a mártást, amelyhez simára keverjük a mustárt a borecettel, kevés sóval, törött borssal, és lassan csorgatjuk bele az olajat, hogy opálos legyen. Ezt is jégbe hűtjük. Tálalás előtt a salátáról leöntjük a citromlevet, és beleforgatjuk a mustáros mártásba.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges