Recept elkészítése:
Mézes-szezámmagos lapocskák recept
Hozzávalók 30 darabhoz:
1 narancs,
45-45 dk méz és szezámmag,
1,75 dl víz,
6 dkg őrölt mandula.
Elkészítés:
A narancs héjának felét lereszeljük, a többit kis kockákra vágjuk. Mély lábasban meglangyosítjuk a mézet a vízzel, épp csak addig, amíg az első buborékok megjelennek, nem szabad forrnia! Levesszük a tűzről, és fakanállal keverve hozzáadjuk a szezámmagot, a mandulát, a narancshéjat (mind a kétfélét), és sima masszává dolgozzuk. Márványlapra borítjuk, és fakanállal vagy késsel 1 cm vastagra simítjuk. Végül téglalap alakú lapokra vágjuk, és kihűtjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges