Halsalátával töltött narancs recept

Recept elkészítése:

Halsalátával töltött narancs recept

Hozzávalók:
60 dkg busafilé,
1 kg narancs,
20 dkg alma,
2 db zeller,
8 db fürjtojás,
3 dl tartármártás,
3 fej saláta,
1 evőkanál ételízesítő.

Elkészítés:

A busaszeleteket ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, kihűtjük, majd kisebb darabokra tördeljük. A fürjtojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, félbe vágjuk. A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, s kevés ízesített vízben előfőzzük, majd lehűtjük. Az almákat a zellerrel azonos méretűre vágjuk. A narancsokat félbevágjuk, belsejüket kivájjuk. Fenti anyagokat lazán összekeverjük a tartármártással, visszatöltjük a narancsokba, s fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tálaláskor salátaalapzatra tesszük, alkotókkal díszítjük, pirított kenyérszeleteket adunk hozzá.

Elkészítési idő: 40 perc

Receptek kategória: