Csokoládébomba narancssalátával recept

Recept elkészítése:

Csokoládébomba narancssalátával recept

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé,
20 dkg tejszínes lágysajt (Mascarpone),
négy evőkanál kakaópor,
egy csomag vaníliás cukor,
egy evőkanál cukor,
2 dl tejszín,
4-6 db narancs,
4 dkg mazsola,
két evőkanál barnacukor,
egy csipet fahéj.

Elkészítés:

A felolvasztott csokoládét kanalanként a sajthoz keverjük. Belekeverjük a két evőkanál kakaóport, a vaníliás cukrot és a cukrot, majd felverjük. A felvert tejszínt a masszába forgatjuk, és az egészet egy vízzel kiöblített tálba öntjük. Legalább hat órára a mélyhűtőbe rakjuk, fogyasztás előtt egy órával áttesszük a hűtőbe, végül tálaláskor kiborítjuk a formából, és meghintjük a maradék kakaóporral. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre bontjuk, hártyáit lehúzzuk, közben felfogjuk a levét. A lében elkeverjük a mazsolát, a fahéjat, a barnacukrot, és a narancsszeletekre öntjük. Szobahőmérsékleten egy-két órát állni hagyjuk.

Receptek kategória: