Mézes répatorta recept

Mézes répatorta recept
Hozzávalók:

1 dl főzőmargarin,
2 dl méz,
2 db tojás,
1/2 dl frissen facsart narancslé,
1 teáskanál vanília,
4 dl finomra reszelt nyers sárgarépa,
2 dl mazsola,
4 dl (korpás) búzaliszt, vagy rozsliszt,
1 teáskanál só,
2 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 1/2 teáskanál őrölt fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió,
1/2 teáskanál őrölt gyömbér.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. A habverő nagy táljában verjünk habot a margarinból. Folyamatos habverés közben vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyik után jól felverve. Egy másik, kisebb tálban keverjük össze a narancslét, a vaníliát, a répát és a mazsolát. Külön keverjük össze a száraz hozzávalókat is. Ez után felváltva keverjük a kettőt kis adagokban a felvert krémhez úgy, hogy a száraz hozzávalókkal kezdjük, és azzal fejezzük is be. Minden kis adag hozzáadása után alaposan keverjük meg a masszát. A kész tésztát öntsük egy kb. 20 x 30 x 5 cm-es, kizsírozott tepsibe (vagy más, megfelelő - esetleg szétszedhető - tortaformába). 35 - 45 percig süssük, vagy addig, míg a torta közepébe szúrt hideg késpenge tisztán nem húzható ki onnan. Hagyjuk 10 percig hűlni a formában, majd borítsuk egy fémrácsra. A még meleg tortát kenjük (vagy fújjuk) be vékony réteg mézzel, ettől szép fényes lesz. Ezután hagyjuk csak teljesen lehűlni, szépen szeletelni csak a hideg tortát lehet.

The Mountain - 3D pólók