Mézes keksz recept

Mézes keksz recept
Hozzávalók:

25 dkg melegített méz,
1 db egész tojás,
1 db citrom reszelt héja,
4-5 db finomra őrölt szegfűszeg,
2 késhegynyi őrölt fahéj,
10 dkg porcukor,
30 dkg finomliszt.

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze egy meglisztezett gyúrótáblán. Nyújtsuk ujjnyi vastagra, részben négyzetes formára vágjuk, részben különféle formákkal kiszurkáljuk. Vajazott tepsibe téve sűrű cukros vízzel kenjük meg a kekszek tetejét, és díszítsük hámozott mandulával. Közepes tűzön süssük aranybarnára, ekkorra a tetejére kent cukor karamellizálódik (kb. 20 perc). Jól záródó fémdobozban sokáig (akár 6 hónapig is) eltartható.

The Mountain - 3D pólók