Mézes kalács recept

Mézes kalács recept
Hozzávalók:

15 dkg méz,
45 dkg liszt,
1 tojás,
10 dkg margarin,
1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor,
1-1 mokkás kanál őrölt szegfűszeg és ánizs,
15 dkg cukor,
1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma,
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor.

Elkészítés:

A nyersanyagokat keverőedényben a mixergép dagasztókarjával alacsony fordulatszámon jól összedolgozzuk. Kilisztezett deszkán finom mozdulatokkal ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kívánt formákat, és 120 C-os előmelegített sütőben sűrűn ellenőrizve kisütjük.
Díszítési javaslat: A díszítéshez használjunk Dr. Oetker Marcipán-, Puncs- vagy Citromízű cukormázporokat, valamint Dr. Oetker Ét, illetve Tej tortabevonót. Kiegészíthetjük a díszítést dióval, mandulával, kandírozott gyümölcsökkel is.

The Mountain - 3D pólók