Édes zabpogácsa recept

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

1 dl margarin vagy egyéb zsiradék, ízlés szerint,
2 dl porcukor,
1 dl méz,
2 db tojás,
3,5 dl átszitált finomliszt,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál só,
1 teáskanál fahéj,
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg,
4 dl hántolt zab,
2 dl mazsola,
1 dl apróra vágott dióbél.

Recept elkészítése:

Először az első négy helyen felsorolt hozzávalót keverjük össze alaposan. Szitáljuk egybe a száraz hozzávalókat és keverjük az előzőleg megkevert masszához. Végül adjuk az egészhez a zabot, a mazsolát és a diót. Enyhén megzsírozott sütőlapra szaggassunk púpozott teáskanálnyi darabokat, egymástól mintegy 5 cm távolságra. 180° C-os sütőben süssük őket 8-10 percig. Lehűlés után 60 - 70 db enyhén édes, azonnal is fogyasztható rágcsálnivalónk lesz, amelyek azonban jól lezárt (fém) dobozban hónapokig is eltarthatók a hűtőben.
Váratlan vendégek fogadására kiválóan alkalmas!

XIX. századi recept alapján!

Receptek kategória: