Angol fánk recept

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

1 dl langyos tej,
30 dkg búzaliszt,
2,5 dkg friss élesztő,
2 evőkanál kristálycukor,
8 dkg vaj,
2 tojás,
0,5 dl tejszín,
1 evőkanál méz,
olaj és liszt a sütéshez,
1 tojás a kenéshez,
só.

Recept elkészítése:

A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, lefedjük, és 15 percig pihentetjük. Mély tálban robotgép segítségével összekeverjük a lisztet, a cukrot, a darabkákra tördelt vajat és egy késhegynyi sót, amíg kásás tésztát kapunk. Egy másik tálban felverjük a tojásokat a tejszínnel, és a mézzel, hozzáadjuk az élesztőt, majd a kásás tésztát. Összegyúrjuk a tésztát, és lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kb. 6 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Kiolajozott tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és forró sütőben aranybarnára sütjük. Langyosra hűtve tálaljuk, dzsemet vagy tejszínhabot kínálunk mellé.

Receptek kategória: