Fokhagymaleves mexikói módra recept

files/images/nemzeti/mexiko.jpg
Hozzávalók

10 gerezd zúzott fokhagyma,
1 l csirkehúsleves,
2 ek. reszelt sajt,
4 tojás,
só, bors,
néhány csepp Tabasco-mártás,
1 ek. liszt,
2 ek. vaj,
pirított kenyér (elhagyható)

A díszítéshez:
petrezselyem:

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a fokhagymát a liszttel, és üvegesre sütjük. Felöntjük a levessel, és 15 percig főzzük. Szitán átszűrjük, sóval, borssal és Tabasco-mártással ízesítjük. Visszatesszük a tűzre, és amikor gyöngyözve forr, egyenként beleütjük a tojásokat. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal, frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Változat: Előmelegített tűzálló tányérokba merjük a leszűrt levest. Beleütjük a tojások sárgáját. Lefedve néhány percig állni hagyjuk. A tojássárgája ebben a változatban folyékony marad. A pirítóst külön kínáljuk hozzá.

Változat: Olívaolajban tükörtojást sütünk, és a leves tetejére helyezzük. A tojás alá tehetjük a pirítóst.

Receptek kategória: