Vadas marhahús recept

Vadas marhahús recept

Hozzávalók:
80 dkg hátszín vagy fehérpecsenye,
5 dkg füstölt szalonna,
20 dkg vegyes zöldség,
5 ek. olaj,
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma,
6 dkg liszt,
3 dl tejföl,
1 ek ecet,
1/2 citrom,
cukor, mustár,
1 babérlevél,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

      A húst megmossuk, konyhai törlővel leszárítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, sóval , borssal bedörzsöljük. A zöldséget, hagymát , fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk szeletekre vágjuk. Az olajat a tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, hozzáadjuk a karikára vágott zöldséget, fűszereket, szalonnabőrkét, a tetejére tesszük a húst a sütőbe téve megpirítjuk. Ezután a lábasba tesszük, hozzáadjuk az ecetet, felöntjük vízzel és lefedve puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük. A zöldséges levet besűrítjük a liszttel simára kevert tejföllel. hozzáadjuk fél citrom levét, reszelt héját, cukrot , mustárt és jól felforraljuk. Átpasszírozzuk és utánaízesítjük. tálaláskor a húst felszeleteljük, a forró mártással és zsemlegombóccal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 160perc