Marhagulyás recept

Recept elkészítése:

 Marhagulyás recept

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár,
40 dkg burgonya,
1 sárgarépa, 1 fehérrépa,
1 kisebb zeller , 1 közepes nagyságú hagyma,
1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem,
1-2 szál zellerlevél, 1 doboz pritamin,
1 evőkanál étolaj,
1 tojás,
10 dkg liszt,
só, őrölt pirospaprika, bors,
kömény, kakukkfű,
1 marhahúsleves kocka,
1 dl száraz vörösbor.

Elkészítés:

      A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Utána belerakjuk a meghámozott kockára vágott krumplit.
      A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (a csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc multán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges sót is teszünk bele. Egyet forraljuk.
      Mélytányérban, friss, fehérkenyérrel és száraz vörösborral kínáljuk.

Elkészítés ideje: 3 óra

Receptek kategória: