Fecskefészek-leves recept

Fecskefészek-leves recept

Hozzávalók:
10 dkg szárított fecskefészek, egy éjszakára beáztatva,
1.5 l alaplé (sertés, csirke- és marhahúsleves),
10 dkg fõtt csirkehús, darabolva,
1 evõkanál fehér bor,
10 keményre fõtt galamb- vagy fürjtojás, héja nélkül,
1 evõkanál kukoricaliszt l evõkanál vízben oldva,
0.5 teáskanál só,
egy csipet bors,
2 tojásfehérje,
2 evõkanál csíkokra metélt fõtt sonka,
2 evõkanál vagdalt petrezselyem.

Elkészítés:

      Távolítsunk el minden esetleges tollpihét a fészekrõl. Helyezzük egy lábosba, öntsük fel vízzel, hogy ellepje, és forraljuk 15 percig; szûrjük le, öblítsük le, majd áztassuk hideg vízben néhány óra hosszat, ezután újra forraljuk 5 percig. Szûrjük le, majd áztassuk friss vízben egy éjszakát. Másnap, mire vékony, átlátszó szálkákra válik szét, szûrjük le. Tegyük a lábosba az alaplé felével, és forraljuk fel. Fedjük be, és lassú tûzön fõzzük 30 percig. Szûrjük le, a fõzõlevét öntsük ki. Forraljuk fel a maradék alaplét, tegyük bele a csirkét, a fecskefészket, a fehér bort és a 10 madártojást. Mihelyt jól forr, adjuk hozzá a feloldott kukoricalisztet, és kevergessük, amíg besûrûsödik. Verjük fel keményre a tojásfehérjét és borítsuk be a levesbe; hintsük tetejére a sonkát és a petrezselymet. Forrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 50perc