Sütőben sült paprikás karfiol recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

80 dkg tisztított karfiol,
2 tojás,
2 dl tejföl,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 db zöldpaprika,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
a tepsihez 2 dkg margarin és 2 evőkanál zsemlemorzsa.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A karfiolt egyforma kis rózsákra szedjük. A lisztbe belekeverjük a pirospaprikát és a sót. A kicsumázott zöldpaprikát, vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát tisztítás után hajszálvékonyra karikázzuk. Előkészítünk egy tepsit, amelyet margarinnal kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A nyers karfiolrózsákat beleforgatjuk a fűszeres lisztbe, majd megmártjuk a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsába mártva, a kikent tepsibe rakjuk, szorosan egymás mellé. Rászórjuk a zöldpaprikaszeleteket, valamint a hagymakarikákat, és megsózzuk. A tejfölben elkeverjük a megmaradt tojást, a lisztet és a törött borsot, valamint egy kevés sót, és rálocsoljuk az étel tetejére. Előmelegített, forró sütőben fedetlenül szép pirosra sütjük.

Elkészítési ideje: kb. 70 perc

Receptek kategória: