files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók
15 dkg RAMA margarin,
1 db közepes karfiol,
10 dkg besamelmártás,
10 dkg sonka,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 db citrom,
1 evőkanál kurkuma,
őrölt fehérbors,
só.
Recept elkészítése:
Citromos, enyhén sós vízben megfőzzük a karfiolrózsákat, kihűtjük, majd a főzővízből óvatosan kiemeljük, és óvatosan lecsepegtetjük. A margarint kurkumával, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd a besamelmártással együtt simára keverjük. A karfiolrózsákból kis fészkeket alakítunk ki, majd habzsákból csillagcsövön keresztül ezekbe töltjük a kurkumás krémet. A tetejére kis felcsavart sonkaszeleteket teszünk, és paprikacsíkokkal dekoráljuk. Tálalás előtt jól lehűtjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges