Karfiolleves indiai módra recept

files/images/karfiol/karfiol.jpg
Hozzávalók

1 kis fej karfiol (kb. 50 dkg),
1 fej hagyma,
1 dl tejszín,
2 evőkanál vaj v. margarin,
1 evőkanál liszt,
só, fehérbors,
curry.

Recept elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk. Forrásban lévő sós vízben 10 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a megforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel, és kissé megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel és hozzáadunk 5 dl-t a karfiol főzővizéből. A lecsöpögtetett karfiolból két kanálnyit, félreteszünk, a többit visszahelyezzük a levesbe. Összeforraljuk, fehérborssal és curryvel ízesítjük, majd kb. 2 percig főzzük. A levest összeturmixoljuk és a félretett karfiolrózsákkal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Receptek kategória: