Kakukkfüves hagyma recept

Kakukkfüves hagyma recept

Hozzávalók 4 személyre:
5 ek. olívaolaj,
50 g/4 ek. sózatlan vaj,
900 g kisebb hagyma,
2 ek. friss, felaprított kakukkfű,
só, frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra (gázsütőben 7-es fokozat). Az olajat és a vajat egy nagy tepsiben melegítsük meg, a hagymák külső héját szedjük le, de hagyjuk egyben. Tegyük bele őket a tepsibe, forgassuk meg az olajban, és közepes lángon lassan süssük meg. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fűszereket, és 45 percig pirítsuk, közben gyakran locsoljuk meg a levével.

Tipp:
A kisebb főzőhagyma vagy vida-lia hagyma (édesebb fajta) nagyon jól használható, mert lassú sütéshez ideális. A mogyoróhagyma is finom, ennél a sütésmódnál jól kijön az íze.