Hasselback-burgonya recept

Recept elkészítése:

Hasselback-burgonya recept

Hozzávalók 4-6 személyre:
4 nagy szem burgonya,
25 g/2 ek. olvasztott vaj,
3 ek. olívaolaj.

A mázhoz:
1 narancs leve,
fél narancs reszelt béja,
1 ek. nagy szemű cukor,
frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra (gázsütőben 5-ös fokozat). A burgonyákat vágjuk félbe, és ha szeretnénk látványosabbá varázsolni, sűrűn vagdossuk be őket majdnem egészen az aljukig. Tegyük a burgonyát egy nagyobb tepsibe, és bőségesen kenegessük meg az olvasztott vajjal, majd öntsük alá az olívaolajat. 40-50 percig süssük, amíg majdnem megbarnulnak. Eközben a narancslét, a héját és a cukrot tegyük egy kisebb serpenyőbe, és lassan melegítsük össze. A leve legyen sűrű, ekkor vegyük le a lángról. Ha a burgonya már kezd megbarnulni, kenjük át a narancsos mázzal, és tegyük vissza a sütőbe negyedórára, hogy mély aranybarna színük legyen. Melegített tálra tegyük, és azonnal tálaljuk.