Hóember sütemény recept

Hóember sütemény recept
Hozzávalók:

A tésztához:
60 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
30 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 tojás.
 
Díszítéshez:
1 tojás fehérje,
10 dkg porcukor,
piros medvecukor vagy piros marcipán,
zselés cukor,
zöld savanyúcukor,
apró szemű drazsé vagy mazsola.

Elkészítés:

A lisztet kiöntjük a gyúródeszkára. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sütőport, a porcukrot és alaposan összekeverjük. Ezután beletesszük a margarint, a tojásokat és tésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, majd pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Kb. 10-15 perc alatt süssük aranybarnára. Miután megsült a sütiket szedjük ki egy rácsra és hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt készítsük el a fehér cukormázat.
1 tojás fehérjét 10 dkg szitált porcukorral, vagy apró szemcsés cukorral kemény habbá verünk (a cukor folyamatos hozzáadásával). A kihűlt sütiket egyenként díszítsük, nem kell megvárni, míg a cukormáz megköt.
A sütik felületét kenjük be a cukormázzal. Körülbelül a süti felének két oldalára tegyünk 1-1 zöld savanyúcukrot és ezeket kössük össze a piros medvecukorral vagy marcipán csíkkal. Ez adja a hóemberünk fülvédőjét. Ezután tegyük rá a drazsé vagy mazsola szemeket. Narancssárga zselés cukorból csípjünk ki egy darabot, ez helyettesíti a répaorrot. Végezetül szintén medvecukorból „rajzoljuk” meg a hóember száját is.