Marcipános-mandulás korong recept

Marcipános-mandulás korong recept

Hozzávalók 60 darabhoz:
Az omlós tésztához:
250 g finomliszt,
1 kk. sütőpor,
só,
150 g vaj/margarin,
80 g porcukor,
1 tasak (10 g) vaníliás cukor,
50 g hámozott, darált mandula,
1 tojássárgája,
A díszítéshez:
100 g sűrű sárgabaracklekvár,
300 g fehér marcipánmassza,
50 g porcukor,
100 g tortabevonó étcsokoládé,
60 szem hámozott, felezett mandula.

Elkészítés:


A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és 1 csipet sóval, beledolgozzuk a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mandulát és a tojássárgáját, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (A). Fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztát lisztezett munkalapon vagy 2 sütőpapírlap között 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 4 cm átmérőjű kerek formával kiszúrjuk (kb. 60 db lesz belőle), a sütőlapra rakosgatjuk, és középső bordamagasságon aranysárgára sütjük. A sütőlapon hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztakorongokat vékonyan, egyenletesen megkenjük sárgabaracklekvárral (B). A marcipánmasszát erőteljesen átgyúrjuk (kezünk melegétől jól formázhatóvá válik), hurkát formálunk belőle (C), és porcukorral beszórt munkalapon vagy két sütőpapírlap között 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztához használt, porcukorba mártogatott formával 60 korongot szúrunk ki belőle (D), és a lekvárral megkent korongokra illesztjük, kissé rájuk is nyomkodjuk (E).
A csokoládét felaprózzuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk. Félig megmártjuk benne a korongokat, az edény szélén lehúzzuk az aljukról a felesleges csokoládét, és rácsra rakosgatjuk (F). A közepükre illesztjük a felezett mandulaszemeket, és hagyjuk egészen megszáradni. Jól záródó fémdobozban, hűvös helyen 2-3 hétig eltartható.

Elkészítési idő: 1 és 1/4 óra

The Mountain - 3D pólók