Csokoládés dió-mandula grillázs recept

Csokoládés dió-mandula grillázs recept

Hozzávalók 60 darabhoz:
150 g mandula,
150 g dió,
1 kk. olaj,
40 g vaj/margarin,
120 g kristálycukor,
200 g étcsokoládé,
2 dl tejszín,
60 db minyonpapírtálka.

Elkészítés:

A mandulát forró vízbe dobjuk, 5 percig fedő alatt pihentetjük, majd leszűrjük, és lepattintjuk róla a héját. Tiszta konyharuhára terítjük, legalább egy órán át szikkadni hagyjuk, durvára vágjuk. A diót ugyancsak durvára vágjuk, a mandulához keverjük. A sütőtepsit felfordítjuk, hátára alufóliát simítunk, megkenjük az olajjal (A). A vajat/margarint és a kristálycukrot teflonserpenyőben, mérsékelt tűzön addig forrósítjuk, amíg a cukor elolvad (B), és éppen csak pirulni kezd. Hozzáadjuk a mandula-dió keveréket (C), folyamatosan keverve világosbarnára pirítjuk (D), majd elsimítjuk az alufólialapon (E). Hagyjuk teljesen kihűlni, apró darabokra tördeljük (F).
A csokoládét apró kockákra vágjuk, meleg vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, simára keverjük, hagyjuk langyosra hűlni. Ügyeljünk arra, nehogy a víz felforrjon, mert a túlhevített csokoládé kihűlve beszürkül.
1-2 akkora tálcát, amekkora befér a hűtőszekrénybe, beterítünk sütőpapírral vagy alufóliával. A majdnem kihűlt, kissé besűrűsödött tejszínes csokoládéba keverjük a mandula-dió grillázst, és 2 kiskanál segítségével kisebb halmokat rakunk a tálcákra. A hűtőszekrényben hagyjuk teljesen megdermedni. Sütőpapírral rétegezve, jól záródó dobozban, hűvös helyen tároljuk, de nem a hűtőben, mert beszürkül a csokoládé. Minyonpapírtálkákban kínáljuk.

Elkészítési idő: 1 óra + a szikkadási idő + a dermedési idő

The Mountain - 3D pólók