Búbos puszedli recept

Búbos puszedli recept

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
A tésztához:
30 g hámozott mogyoró,
30 g datolya,
300 g finomliszt,
1 kk. sütőpor,
só,
1 ek. mézeskalácsfűszer,
2 tojás,
120 g porcukor,
A mázhoz és a díszítéshez:
5-6 aszalt sárgabarack,
100 g porcukor,
1/2 tojásfehérje,
1 ek. rum,
1 ek. mandulacsík.

Elkészítés:

A mogyorót apróra-darabosra vágjuk. A datolyát kimagozzuk, egészen apróra felkockázzuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, 1 csipet sóval és a mézeskalácsfűszerrel. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzászitáljuk a lisztet (A), lazán, de alaposan összekeverjük (B). Lisztezett munkalapra szedjük, belegyúrjuk a mogyorót és datolyát (C). Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A masszából 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk, 1 cm-es darabkákra vágjuk, és pici golyókat formálunk belőlük (D). Háromszög alakban a sütőlapra rakjuk őket úgy, hogy 3-3 golyót összeillesztünk (E), ezek sülés közben „összenőnek". Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, a sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Az aszalt sárgabarackot vékony csíkokra, egy részüket apró kockákra vágjuk. A mázhoz simára keverjük a porcukrot a tojásfehérjével és a rummal. Megmártogatjuk benne a puszedliket, rácsra tesszük (F), a képen látható módon a mandulacsíkokkal és a sárgabarackkal díszítjük. Résnyire kitámasztott ajtajú, kikapcsolt, langyos sütőben 15-20 percig, fényesre szárítjuk. Erős teával kínáljuk.

Elkészítési idő: 1 óra

The Mountain - 3D pólók