Tésztába burkolt chorizo kolbász recept

Tésztába burkolt chorizo kolbász recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g vajas tészta,
115 g füstölt chorizo kolbász, felszeletelve,
50 g reszelt kemény sajt,
1 kisebb tojás felverve,
1 tk. paprika.

Elkészítés:

A tésztát nyújtsuk ki lisztezett felületen, és 7,5 cm-es nyomóval vágjunk ki belőle annyi kerek formát, amennyit tudunk, de 16 mindenképpen szükséges. A sütőt melegítsük elő 220 fokra (gázsütőnél 7-es fokozat). A kolbászt és a sajtot keverjük össze. A tészta karikák közepére rakjunk a keverékből. Csippentsük össze a tészta szélét, hogy a töltelék ne folyjon ki, így félhold alakú formát kapunk. Csináljunk összesen tizenhatot, tegyük teflon sütőlapra. A tetejüket kenjük meg tojással. Egy szűrő segítségével hintsük meg őket egy kis őrölt paprikával. Süssük őket 10-12 percig, meg kell emelkedniük és aranybarnára pirulniuk. Tegyük rácsra, hagyjuk hűlni 5 percig, majd melegen tálaljuk, és szóljuk meg a maradék paprikával.

The Mountain - 3D pólók