Satay csirke földimogyorószósszal recept

Satay csirke földimogyorószósszal recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
450 g kicsontozott csirkemellfilé,
szezámmag (a megszóráshoz),
pirospaprika (a díszítéshez).

A páchoz:
6 ek. növényi olaj,
4 ek. tamari vagy világos szójaszósz,
4 ek. friss citromlé,
2,5 cm friss gyömbérgyökér, meghámozva és felszeletelve,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 ek. barna cukor,
7 tk. kínai csiliszósz vagy egy kisebb csilipaprika, kimagozva és felszeletelve,
2 ek. friss koriander, felaprítva.

A földimogyorószószhoz:
2 ek. mogyoróvaj,
2 ek. szójaszósz,
1 ek. szezám- vagy növényi olaj,
2 mogyoróhagyma, felszeletelve,
2 fej fokhagyma,
1-2 ek. friss lime- vagy citromlé,
1 ek. barna cukor.

Elkészítés:

Készítsük el a páclét. Minden összetevőt tegyünk egy tálba, és turmixoljuk össze simára. Ne ragadjon az edény falára. Öntsük lapos tálba, és tegyük félre. A turmixgépbe tegyük a mogyorószósz összetevőit, és keverjük simára. Ha nagyon sűrű lenne, vízzel hígítsuk. Tegyük egy kisebb tálba, és tálalásig tartsuk lefedve. A csirkemellet tegyük a fagyasztóba kb. 5 percre, hogy kicsit kemény legyen. Szeleteljük fel 2 cm-es darabokra. Tegyük a csirkedarabokat a páclébe, forgassuk meg benne, takarjuk le, és 3-4 órára vagy egy éjszakára hagyjuk hűvös helyen. Melegítsük elő a grillt. A sütőlemezt béleljük ki alufóliával, és olajjal kenegessük meg. 2-3 db csirkét tűzzünk egy kis nyársra, és szórjuk meg szezámmaggal. 4-5 perc alatt grillezzük aranybarnára, mogyorószósszal tálaljuk, és pirospaprika-csíkokkal díszítsük.

The Mountain - 3D pólók