Sajtos aprósütemény recept

Sajtos aprósütemény recept

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
115 g liszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. Cayenne-bors,
1/2 tk. száraz mustár,
115 g vaj,
50 g reszelt Cheddar sajt,
50 g reszelt Gruyeres sajt,
1 tojásfehérje, felverve,
1 ek. szezámmag.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra (gázsütőben 7-es fokozat). Néhány tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A lisztet, a sót, a borsot és a mustárt tegyük egy keverőtálba, a vajat kis darabokban adjuk hozzá. A keveréket osszuk ketté, egyik felébe a Cheddar, a másikba a Gruyéres sajtot gyúrjuk. Dolgozzuk puha tésztává, és lisztezett felületen gyúrjuk simára. Nagyon vékonyra nyújtsuk mindkettőt, és vágjuk 2,5 cm-es négyzetekre. Tegyük a tepsikbe, tojásfehérjével kenjük meg, szezámmagot szórjunk rá, és süssük 5-6 percig. A tészta akkor jó, ha meg¬emelkedik, és aranyszínűre pirul. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük légmentesen zárható edénybe. Ha ajándék, szalaggal kössük át a dobozt.

Ötlet:
Kipróbálhatjuk másfajta magvakkal, sajtokkal.

Kiemelt partnerünk