Garnélarákos pirítós recept

Garnélarákos pirítós recept

Hozzávalók 64 darabkához:
225 g főtt garnélarák páncéljában, megmosva, megszárítva,
1 tojásfehérje,
2 mogyoróhagyma, szeletelve,
1 tk. friss, felaprított gyömbérgyökér,
1 gerezd fokhagyma, felaprítva,
1 tk. kukoricaliszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. cukor,
2-3 csipet paprikaszósz,
8 szelet fehér kenyér, ne legyen morzsalékos,
4-5 ek. szezámmag,
növényi olaj a sütéshez,
mogyoróhagyma virágformára vágva
a díszítéshez.

Elkészítés:

Az első 9 összetevőt tegyük turmixgépbe, és keverjük simára. Ne ragadjon az edény falára, erre vigyázzunk. A garnélarákos krémmel kenjük meg a kenyérszeleteket, szórjuk meg szezámmaggal, amit nyomkodjuk bele egy kicsit. Vágjuk le a szeletek héját, majd vágjuk háromszög alakúra őket. Legyen 64 darab belőle. Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben vagy wokban. Legyen forró, de ne füstöljön. Kb. egy" percig süssük benne a kenyérdarabokat, csöpögtessük le, és forrón tálaljuk. ízlésesen felszeletelt hagymával díszíthetjük.

Tipp:
Előre is el lehet készíteni, és csak fel kell melegíteni a sütőben. Figyeljünk arra, hogy ropogósak és átsültek legyenek, különben nem annyira élvezetesek.