Forró sózott marhahús pálcikán recept

Forró sózott marhahús pálcikán recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
növényi olaj a sütéshez,
egész rozskenyér köménymaggal, 24 db, 1 cm-es darabokra vágva,
225 g sózott marhahús vagy csípősebb füstölt marhahús egészben,
mustár a megkenéshez,
2 savanyú uborka felszeletelve,
24 koktélhagyma.

Elkészítés:

Egy közepes méretű serpenyőben melegítsünk fel 1 cm-nyi olajat. Ha már nagyon forró, de még nem füstöl, tegyük bele a kenyérdarabkákat, és egy percig süssük aranybarnára. Szűrőkanállal vegyük ki, konyhai papírtörülközőn csöpögtessük le. A sózott vagy a csípős, füstölt marhahúst vágjuk fel 1 cm-es darabokra, és egyik oldalukat kenjük meg mustárral. Koktélpálcikára tűzzünk fel egy darab kenyérkét, aztán a húsdarabot, mustáros oldalával a kenyér felé, majd az uborkát, és végül a hagymát. Tegyük őket tálra, és azonnal tálalhatjuk.

Tipp:
A hagyományosabb angol változatban vastagabb, fehér kenyérből készült darabokat használnak füstölt sonkával és gyöngyhagymával hozzá pedig retekszószt készítenek.

The Mountain - 3D pólók