Bárányhúsos tikka recept

Bárányhúsos tikka recept

Hozzávalók 20 darabhoz:
450g bárányfilé,
2 mogyoróhagyma, felszeletelve.

A páchoz:
350 ml natúr joghurt
1 ek. darált mandula, kesüdió és földimogyoró,
1 ek. növényi olaj,
2-3 gerezd fokhagyma, finomra vágva,
1 citrom leve,
1 tk. csípős fűszerkeverék (garam masala) vagy őrölt curry,
1/2 tk. őrölt kardamom,
1/4 tk. Cayenne-bors,
1-2 ek. friss menta felcsíkozva.

Elkészítés:

Készítsük el a pácot. Közepes méretű tálban keverjük össze a hozzávalókat, egy másik edényben tegyünk félre belőle kb. 120 ml-t a páclének. A bárányhúst vágjuk kis darabokra, és a hagymával együtt tegyük turmixgépbe. Addig pépesítsük, amíg a hús egészen szétdarabolódik. A pácléből 2-3 evőkanálnyit tegyünk bele és keverjük tovább. Ellenőrizzük, elég jó-e a hús, kicsit darabosnak kell lennie, nem lehet se túl lágy, se túl szaftos. Ha kell, még adhatunk hozzá páclét. Vizes kézzel formáljunk belőle hosszúkás darabokat, és tegyük egy sütőlemezre. Merjük rá a maradék páclét, és 8-10 órára hűtsük be éjszakára. A grillt melegítsük elő, és alufóliával béleljünk ki egy sütőlapot. A húslabdácskákat tűzzük rövid nyársra, és 4-5 percig süssük, legyenek ropogósak és aranybarnák. A félretett páclével tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók