Répás-almás-narancsos káposztasaláta recept

Recept elkészítése:

Répás-almás-narancsos káposztasaláta recept

Hozzávalók 4 személyre:
350 g zsenge répa, finomra reszelve,
2 alma,
1 ek. citromlé,
1 nagy narancs.

Az öntethez:
3 ek. olívaolaj,
4 ek. napraforgóolaj,
3 ek. citromlé,
1 gerezd fokhagyma, összezúzva,
4 ek. natúr joghurt,
1 ek. felaprított friss fűszernövény, (pl. tárkony, petrezselyem vagy snidling),
só, frissen őrölt fekete hors.

Elkészítés:

A répát legyük egy nagy tálba, az almát magozzuk ki, vágjuk vékony szeletekre. Öntsünk rájuk citromlevet, nehogy megbarnuljanak, és adjuk a répához. A narancsot hámozzuk meg, a fehér héját is szedjük le, és tegyük az almához. Az öntethez az olajokat, a citromlevet, a fokhagymát, a joghurtot és a fűszernövényeket egy edényben rázzuk össze, sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt öntsük a salátára, és forgassuk meg benne.

Tipp:
Az öntetet egy nappal korábban is elkészíthetjük, de felhasználásig tartsuk a hűtőben.

Receptek kategória: