Csíkos keksz recept

Recept elkészítése:

Csíkos keksz recept

Hozzávalók 25 darabhoz:
25 g fehér csokoládé, felolvasztva,
piros és zöld ételszínezékpor,
2 tojásfehérje,
90 g kristálycukor,
50 g liszt,
50 g/4 ek. sótlan vaj, felolvasztva.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). Tegyünk sütőpapírt két sütőlapra. Osszuk el az olvasztott csokoládét kétfelé, és színezzük be az egyik adagot pirosra, a másikat zöldre. Töltsünk meg 2 zsírpapírból készült nyomózsákot a piros és a zöld csokoládéval, hajtsuk be a nyomózsák tetejét, és csípjük le a végét. Tegyük a tojásfehérjéket, egy tálba, és verjük kemény habbá. Apránként adjuk a cukrot a habhoz, jól elkeverve minden egyes adag után, amíg sűrű habcsókkrémet kapunk. Szitáljuk bele a lisztet és keverjük hozzá az olvasztott vajat, annyit, amíg lágy keveréket kapunk. Tegyünk 4 teáskanálnyi keveréket a sütőlapra, és kenjük szét vékonyan körformában. Mindegyik körre nyomjunk piros és zöld csíkokat vagy cikcakkokat. Süssük 3-4 percig, illetve amíg halvány aranybarna színűek lesznek. Válasszuk el őket a sütőpapírtól egy tortakéssel, és pár percre még tegyük vissza a sütőbe, hogy megpuhuljanak. Készítsünk elő 2-3 főzőkanalat és vékonyan olajozzuk be a nyelüket. Vegyük ki a kekszeket egyenként a sütőből, tekerjük a fakanál köré, és hagyjuk pár percig kicsit megszilárdulni. Tekerjük fel az összes kekszet.
Amikor elkészültek, hagyjuk egy fémrácson kihűlni őket. Használjuk fel a többi keveréket a színezett csokoládékkal hasonlóképp, amíg mindet el nem készítettük.
Amikor a kekszek kihűltek, kössük össze élénk színű szalaggal, és csomagoljuk légmentesen záró dobozokba, tartókba vagy üvegekbe.