Káposztás-pogácsa 2. recept

Recept elkészítése:

Káposztás-pogácsa 2. recept

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
50 dkg fejes káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg margarin,
1 dl tejföl,
1 tojás,
só és törött fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

A fejes káposztát megtisztítjuk, és nagyon vékony metéltre vágjuk (vagy lereszeljük). A füstölt szalonnát apró kockákra vagdaljuk, zsírját kiolvasztjuk, és a káposztát rádobva a zsírra, jól megsózzuk. Fedő alatt, gyakori keverés közben saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezután törött borssal fűszerezzük. Ha teljesen kihűlt, összekeverjük a liszttel, a tejföllel, a szétmorzsolt margarinnal, a tojássárgával, kevés sóval, és alaposan összegyúrva sima tésztává dolgozzuk. legalább egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán félujjnyira kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd alufóliával bélelt sütőlemezre téve pirosra sütjük. Ha tojásfehérjével kenjük meg a tetejét, jobban vigyázzunk a sütéssel, mert hamarabb megpirul!

Elkészítés ideje: 70 perc

Receptek kategória: