Nyúlmájjal töltött pulykamell, joghurtos brokkoli-salátával recept

Recept elkészítése:

Nyúlmájjal töltött pulykamell, joghurtos brokkoli-salátával recept

Hozzávalók 5 személyre:
50 dkg pulykamellfilé,
20 dkg nyúlmáj,
1 dl tejszín,
2 tojásfehérje,
1-1 teáskanál szárított kakukkfű,
morzsolt majoránna,
őrölt fehér bors, só,
1/2 dl Cabernet brandy.

A brokkoli-salátához:
60 dkg brokkoli,
2 pohár joghurt,
2 evőkanál étolaj,
só, kevés citromlé,
őrölt bors és késhegynyi szódabikarbóna.

Elkészítés:

A pulykamellfilét késsel szétnyitjuk úgy, hogy egy lapot kapjunk belőle. Kiálló széleit levágjuk, a húst kb. 1 cm vastagságúra gyengén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. A levágott részeket kétszer átdaráljuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, kevés sót és borsot, s keverőkanállal vagy habverővel péppé keverjük. A pépet vékonyan felkenjük a pulykafilére. Az előzőleg konyakkal, kakukkfűvel, borssal, majoránnával bepácolt és néhány órára hűtőbe tett nyúlmájat lecsepegtetjük, feldaraboljuk és a pulykamell felénk eső részére hosszában, tömören felhalmozzuk, a húst felgöngyöljük. A pulykamellfilét előbb szorosan folpack fóliába, majd alufóliába tekerjük, a két végét gondosan lezárjuk. Delikáttal ízesített, lassan, gyöngyözve forró vízbe tesszük, és a hús vastagságától függően 20-40 percig pároljuk. Ha kész, hideg (jeges) vízbe tesszük és kihűtjük. Miután hideg előétel, tanácsos a felhasználás előtti este elkészíteni, s hűtőbe tenni, mert a tekercs így jól kifagy, megköt és könnyű szeletelni. A körítéshez a brokkolit késhegynyi szódabikarbónával - hogy zöld maradjon - 2-3 percig főzzük, leszűrjük és kihűtjük. A joghurtot sóval, fehér borssal, citromlével, csipetnyi cukorral és olajjal összekeverjük, tálaláskor a pulykamell szeletek mellé halmozott brokkolira öntjük.

Receptek kategória: