Májas savanyú leves recept

Recept elkészítése:

Májas savanyú leves recept

Hozzávalók:
25 dkg máj (sertésmáj vagy szárnyasmáj,
25 dkg savanyú káposzta,
1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín,
1 dl kefir vagy joghurt,
1 teáskanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál majoránna és őrölt fekete bors,
késhegynyi őrölt babérlevél,
ízlés szerint só,
citromlé és cukor,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál liszt.

Elkészítés:

A felforrósított olajon üvegesre futtatom a megtisztított és finomra vágott vörös- és fokhagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és ráöntök egy evőkanál vizet. Rádobom a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, és pár percig pirítom. Ezután hozzáadom a finomra vágott savanyú káposztát és ráöntök 1 l vizet. Megsózom, megfűszerezem és puhára főzöm. Közben a májat vékony csíkokra vágom, és a már puha zöldséghez hozzáadom. A tejszínnel és kefirrel simára kevert liszttel besűrítem, kevés citromlével és cukorral fűszerezem, majd felforralom. A "másnaposság" kiváló ellenszere.

Elkészítés ideje: 50 perc

Receptek kategória: