Karfiolleves joghurttal recept

Recept elkészítése:

Karfiolleves joghurttal recept

Hozzávalók:
1 karfiol (kb. 500 g),
1/2 l víz,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 evőkanál mandula,
1 fej vöröshagyma,
1 evőkanál liszt só,
frissen reszelt szerecsendió,
200 g joghurt,
1/4 l tej,
1-2 szál petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk. Vízben feltesszük, erős lángon felforraljuk. Majd a hőfokot csökkentjük, az edényt lefedjük, és kb. 8-10 perc alatt puhára főzzük. Miután a levet leöntöttük róla, mindkettőt félretesszük. Ugyanabban az edényben a vajat közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. A manduladarabkákat 1-2 percig pirítjuk benne. Szedőkanállal kiszedjük és félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és ugyanabban a vajban azonos hőfokon S percig puhára pároljuk. Lisztet, sót és szerecsendiót teszünk bele, és jól összekeverjük. A félretett főzővizet hozzáadjuk, és addig főzzük a levest, míg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzhelyről, beletesszük a karfiolt és a joghurtot, majd az egészet pépesítjük. A tejet belekeverjük, a levest közepes hőfokon felforrósítjuk, de már nem főzzük. A petrezselymet közben megmossuk, felitatjuk róla a nedvességet és összevágjuk. A levest tányérokba merjük. A pirított, mandulával és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítés ideje: 50perc

Tálalási javaslat: Ez a leves rendkívül alkalmas előétel sült csirkéhez vagy bárányhúsból készült ételekhez.

Receptek kategória: