Recept elkészítése:
Kaporleves recept
Hozzávalók:
2 nagy csokor friss kapor,
3 dkg vaj,
2 dl kefir vagy joghurt,
1 evőkanál liszt,
só, őrölt fehér bors, cukor, citromlé, ízlés szerint.
Elkészítés:
A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd belekeverem a nagyon finomra vágott kapor háromnegyed részét, és felöntöm 8 dl vízzel. Állandó keverés közben felforralom, közben fűszerezem, és belecsöpögtetem a kefirt. Pár percig főzöm, ezután cukorral kellemesen pikánsra ízesítem, végül belekeverem a maradék kaprot, de már nem forralom. Olajban sült kenyér- vagy zsemlekockákkal kínálom.
Elkészítés ideje: 15 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges