Csípős csirkemell recept
Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell,
2 dl joghurt (vagy kefir, házi aludttej),
3 gerezd fokhagyma,
1 hosszú csöves csípős paprika,
2 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál liszt,
ízlés szerint só és törött fehér bors.
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom, a húst vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon vékonyra karikázott csípős paprikát, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Megsózom, megborsozom, és néhány percig együtt pirítom. Ezután ráöntöm a joghurtot és fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom, végül zsírjára sütöm (sűrű legyen a mártás alatta). Burgonyalángos vagy petrezselymes párolt rizs illik mellé.
Elkészítési ideje: 40 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges