Pulyka rablóhús recept

Recept elkészítése:

Pulyka rablóhús recept

Hozzávalók:
70 dkg pulykamell,
1 fej hagyma,
2 ek. olaj,
1/2 cs. petrezselyem,
1 tojás,
szükség szerint tejbe áztatott zsemlemorzsa,
só,
bors,
1 kk. curry,
8 vékony szelet füstölt sonka,
1 közepes fej lilahagyma,
¼ zöldpaprika,
5 dkg vaj a sütéshez,
pecsenyelé,
1 kk. étkezési keményítő,
2 ek. száraz fehérbor.

Elkészítés:

      A pulykamellből nagy szeleteket vágunk és kb. 20 dkg-nyit ledarálunk belőle. A hagymát finomra vágjuk, és olajban megpároljuk. Ha kihűlt összedolgozzuk a petrezselyemmel, a tojással, a sóval, a borssal, a curryvel, s ha kell, zsemlemorzsával. A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk és beterítjük a sonkaszeletekkel, rákenjük a tölteléket, összegöngyöljük és rövid időre betesszük a mélyhűtőbe. Ezután 2 cm-es karikákra vágjuk, majd lilahagyma és paprikadarabokkal felváltva egy hurkapálcára húzzuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és körös-körül megsütjük benne a rablóhúst. A visszamaradt szaftról leöntjük a felesleges zsírt, felöntjük pecsenyelével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítővel összekevert bort, újra felforraljuk, átszúrjuk és a hússal együtt tálaljuk.

Receptek kategória: