Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók recept

Recept elkészítése:

Nyársonsült Saint-Jacgues kagylók recept

Hozzávalók:
60 dkg Saint-Jacgues kagyló,
50 dkg fekete kagyló, (moule)
20 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 dl olaj,
1 dl fehérbor,
só,
őrölt bors.

Elkészítés:

      Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tűzzük a kagylókat egymással válogatva a nyársra. Az elejét és a végét egy-egy gombafejjel zárjuk le. Locsoljunk rá olajat. Közepes fokozatra alított grillsütőben forgassuk 3 percig. Ha már kezd pirulni, kenjük rá a maradék vajat, és fűszerezzük meg.

Receptek kategória: