Nyárson sült pulykamáj ananásszal recept

Recept elkészítése:

Nyárson sült pulykamáj ananásszal recept

Hozzávalók:
60 dkg pulykamáj,
6 szelet konzerv ananászkarika,
6 ek olaj,
1 ek szójaszósz,
1 kk curry,
1 késhegynyi,
édes piros paprika,
fekete bors,
só,
2 fej hagyma,
olaj a kenéshez.

Elkészítés:

      A májat vágjuk kb. 2 cm-es darabokra. Az ananászkarikákat vágjuk 6-6 darabra. A máj és az ananászdarabokat tűzzük felváltva a nyársakra. Kenjük meg körös-körül olajjal. A maradék olajat keverjük össze a szójaszósszal, a curryvel, a pirospaprikával a borssal és a sóval. A hagymát hámozzuk meg, negyedeljük fel és kenjük meg olajjal. A nyársakat és a hagyma darabokat helyezzük a sütő rácsára és sülés közben kenegessük az olajos-szójaszószos páccal. Fehér kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.

Receptek kategória: