Recept elkészítése:
Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs) recept
Hozzávalók:
50 dkg borjúhús,
1 piros és 1 zöld paprika,
15 dkg apró hagyma,
8 koktélparadicsom,
1/2 csésze joghurt,
1 ek. reszelt hagyma,
1 ek. Citromlé,
1/2 tk. Sáfrány,
só,
bors.
Elkészítés:
A sáfrányt mozsárban megtöröm és egy csészében felöntöm 1/4 csésze forró vízzel, majd pár percre lefedem. Mikor kihűlt, összekeverem a joghurttal, a reszelt hagymával, citromlével, sóval, borssal. A húsokat felkockázom és egy éjjelen át pácolom a hideg marinádban. Másnap a hagymát megtisztítom, a paprikákat darabokra vágom. A hozzávalókat váltakozva a nyársakra húzom. Jó faszénparázson körben szép pirosra sütöm.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges