Joghurtos gomba 2. recept

files/images/gomba/gomba.jpg
Hozzávalók

40 dkg gomba,
2 dl joghurt,
10 dkg vöröshagyma,
1.5 dkg liszt,
2 ek. étolaj,
1 cs. petrezselyem,
3 gerezd fokhagyma,
1 tk. pirospaprika,
1 mk. bors,
só.

Recept elkészítése:

A megtisztított gombát vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a finomra aprított vöröshagymát, majd megsózzuk, és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk egy evőkanál vizet. Beletesszük a gombát, a finomra vágott petrezselymet, majd borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tűzről lehúzzuk, végül ráöntjük a liszttel és fél deci vízzel simára kevert joghurtot. Visszatéve a tűzre kis lángon kevergetve öt percig forraljuk.

Receptek kategória: