Joghurtos gomba 1. recept

files/images/gomba/gomba.jpg
Hozzávalók

25 dkg gomba,
2 dl joghurt,
1 evőkanál liszt,
1 közepes fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
csipetnyi cukor.

Recept elkészítése:

A gombát megtisztítjuk és vékony, nagy szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és rátesszük a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd megsózzuk, és üvegesre fonnyasztjuk. Ezután a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 evőkanál vizet. Beletesszük a gombát, a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, majd meg is borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tűzről félrehúzzuk, végül ráöntjük a liszttel és fél dl vízzel simára kevert joghurtot. Visszatéve a tűzre, kis lángon kevergetve, 5 percig forraljuk. Ha szükséges, savanykás ízét csöppnyi cukorral szelídíthetjük.

Elkészítési ideje: kb. 30 perc

Receptek kategória: